Polanów beneficjentem Programu „Błękitna Piątka”

2 sierpnia 2021

Dzięki gazyfikacji realizowanej przez firmę Novatek Green Energy Sp. z o.o. Polanów mógł zostać beneficjentem Programu „Błękitna Piątka", którego celem jest wspieranie dzieci, młodzieży i seniorów w pięciu obszarach tematycznych, takich jak edukacja, kultura, sport, zdrowie, bezpieczeństwo.

Przyznane z programu dofinansowanie pozwoliło na realizację projektu pt. „Strefa aktywności dla Seniora i Juniora" i wzbogacenie sportowo-rekreacyjnej przestrzeni nad Jeziorem Kaczym o kolejne atrakcje dla miłośników aktywnego spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu.

Sportowa przestrzeń funkcjonującej dotychczas plenerowej siłowni fitness i boiska do piłki siatkowej została doposażona w betonowy stół do gry w tenisa stołowego, ławkę z rowerkiem, koła tai-chi oraz betonowy stół do gry w szachy i chińczyka.

Gazyfikacja w najnowocześniejszej technologii LNG to coś więcej niż nowe źródło ogrzewania. To przede wszystkim zwiększenie komfortu życia lokalnej społeczności, która przy okazji zyskuje dodatkowy czas na uprawianie sportu w plenerze. Po zmianie systemów grzewczych na czyste gazowe będzie można oddychać pełną piersią i czerpać radość z atrakcji jakie czekają na mieszkańców w sportowo-rekreacyjnej strefie Polanowa.

polanów