Novatek Polska w składzie firm członkowskich Polskiej Platformy LNG

6 marca 2018

Novatek Polska dołączył do grona firm członkowskich Polskiej Platformy LNG, która została założona w 2017 roku. Organizacja skupia pracodawców z szeroko rozumianej branży skroplonego gazu ziemnego oraz współpracuje z podobnymi zagranicznymi partnerami.

Celem Polskiej Platformy LNG jest podejmowanie działań na rzecz rozwoju branży, kształtowanie dobrych praktyk oraz wspólne rozwiązywanie zagadnień ważnych z punktu widzenia całego rynku skroplonego gazu ziemnego. Organizacja zajmuje się również edukacją z zakresu LNG jako paliwa ekonomicznego, ekologicznego oraz przyjaznego człowiekowi i środowisku naturalnemu.

Bardzo cieszymy się z przystąpienia do tak ważnej dla rynku LNG organizacji i wierzymy, że nasz aktywny udział będzie cennym wkładem w jej działania, co w efekcie przyczyni się do intensywnego rozwoju branży, która stanowi ważne ogniwo w naszej najnowszej strategii – powiedział Dariusz Bratoń Prezes Novatek Polska.