Novatek przybija piątkę młodym sportowcom z Polanowa!

15 czerwca 2021

Na początku czerwca 2021 roku w Polanowie odbyły się zawody sportowe z cyklu Trzy Smaki Rywalizacji zorganizowane przez Uczniowski Klub Sportowy GRAD. Dzieci i młodzież z lokalnej społeczności próbowały swoich sił w ramach Szkolnego Turnieju Szachowego, Szkolnego Turnieju Strzeleckiego oraz Wyścigów Formuły RC.

Zawody odbywały się pod patronatem spółki Novatek Green Energy, która od kilku lat dofinansowuje tego typu inicjatywy w gminach gazyfikowanych przez spółkę w technologii LNG. W tym celu powstał Program Błękitna Piątka, którego celem jest wspieranie dzieci, młodzieży i seniorów w pięciu obszarach tematycznych takich jak: edukacja, kultura, sport, zdrowie, bezpieczeństwo.

Cykl Trzy Smaki Rywalizacji zorganizowany w Polanowie odbywał się w przyjaznej i radosnej atmosferze, a zaangażowanie zawodników pokazało jak bardzo młodzi ludzie stęsknili się za tego typu aktywnościami oraz integracją i wspólnym spędzaniem czasu.

Przedstawiciele spółki Novatek Green Energy z przyjemnością śledzili zmagania młodych sportowców i wręczali nagrody zwycięzcom.

Zapraszamy do zapoznania się z fotorelacją z tego wspaniałego wydarzenia.

Turniej strzelecki Polanów  Turniej strzelecki Polanów

Turniej strzelecki Polanów  Turniej szachowy Polanów