Novatek Green Energy w biegu Poland Business Run 2020

9 września 2020

6 września 2020 r. dwa pięcioosobowe zespoły reprezentowały firmę Novatek Green Energy w charytatywnym biegu Poland Business Run 2020. Każdy z zawodników miał do pokonania odcinek 4 km. Swój czas należało zarejestrować w dowolnej aplikacji sportowej z funkcją GPS i uwiecznić, robiąc zrzut ekranu. Wynik całej drużyny został zsumowany i uwzględniony w klasyfikacji generalnej. W biegu brało udział ponad 18 tysięcy biegaczy, a drużyny Novatek Green Energy zajęły wysokie pozycje.

Akcja miała na celu nie tylko propagowanie aktywności fizycznej i zdrowego stylu życia, ale przede wszystkim miała charakter charytatywny. Środki zebrane w tegorocznej edycji biegu Poland Business Run 2020 trafią bowiem do ponad 50 osób z całej Polski, które zmagają się z niepełnosprawnością ruchową. Dofinansowanych zostało 11 protez kończyn, 4 wózki aktywne oraz 45 turnusów rehabilitacyjnych.

Swoim drużynom kibicowali pracownicy Novatek Green Energy, a spółka po raz kolejny zaprezentowała swoją wrażliwość społeczną i odpowiedzialne podejście do biznesu. To także kolejne działanie integrujące zespół, którego współpraca opiera się na pozytywnych relacjach, wzajemnym szacunku i wsparciu.

Novatek Green Energy